Új hang

Falussy Móric: Egy talált tárgy, avagy értekezés a zsíros kenyér két oldaláról

2021. június 18.

– Szóval így történt. Bepróbálkozott nálam. – A főnököd? Tényleg? – A főnököm, igen. Így kerültem a zsíros kenyér másik oldalára. – Hogy jön ide a zsíros kenyér?! Hogy kerültél oda, Gyémánt? A zsíros kenyér másik oldalára? Mi az? A hatalom? Van a zsíros.

Tovább

Hegyi Zoltán Imre: Ballada a bűnevésről

2021. június 18.

Megérintettem a vállát, mert megérintett, ahogy mesélte, mennyire elviselhetetlenül bunkók voltak egész nap a megrendelők vele. Lófasz borravaló, meg az eső is egyre jobban, és még tizenegyig mi minden történhet...

Tovább

Tibély Orsolya: Egyiket a másik után, Tőled el

2021. június 15.

A kövérebbeket vettük előre. Persze nekik nem mondta senki, hogy így álljanak sorba, nem mondtuk, hogy dagadtak előre. Mi állítottuk be őket, a Holdasnak jó szeme volt hozzá.

Tovább

Kustánczi Éva: Külső kényszer, Múlt idő

2021. június 15.

Ha jobban belegondolok, nem volt rá nyomósabb okom. Tegnap mégis embert öltem.

Tovább

Kocsis Gergely: A gombóc

2021. május 27.

Schmitz peckesen fordult be a késő tavaszi napsütésben a Deák térről a Király utcába. Az úri közönség mind kisereglett ebben a szép időben, gondolta magában, és ez jókedvre derítette.

Tovább

Vidéki Bianka: Madagaszkár fővárosa

2021. május 27.

Nem köszönnek vissza. A váróteremben senki nem beszél. Ketten már gézt szorítanak az ujjukra, hárman várunk a vizsgálatra. Meg akarom kérdezni, ki után következem, aztán mégsem. Fagyott arccal bámul mindenki maga elé. Én is.

Tovább

Nagy Dániel: Templomfelújítás, Cserélés, Első próbálkozás

2021. május 25.

Reggel fiatal kőművesek érkeztek, hogy megmásszák a templomtornyot és vizet engedjenek a frissen kevert habarcsba.

Tovább

Tóth Kinga: AnnaMaria két fiát, Palesztinát és Izraelt siratja, AnnaMaria lakása

2021. május 25.

elvetted elvitted előbb mint engemet előbb mint a nővéreim (gyermeket miért) vizahólyagból kenem meg az arcát viasszal ragasztom le a szemeit ne szúrja a rakéta fénye pedig tudja az nem csillagszóró tudja

Tovább

Szabó Dárió: Isten tudja

2021. május 20.

De én nem tudom ki ő mi ő csak azt tudom Hogy mintha nagy hatalma lenne csak épp Ő maga nem érzi nem is gyakorolja Hideg tenyér egy kihűlt arcot melegít

Tovább

Bakos Kiss Károly: Júdás monológja

2021. május 20.

Bár harminc pénzük visszadobtam De már e harminc pénz vagyok Hogy eszem váza összeroppan Gyilkosaim az angyalok

Tovább

Keszthelyi M. Nándor: Málnaszörp, Az igazság nem csikorog

2021. május 12.

Röhögve élcelődtünk azon, hogy itt kevesebben laknak, mint egy valamirevaló panelban, és hüledeztünk, mikor kiderült, a kenyeret két napra előre kell rendelni a kisboltban.

Tovább

Szabolcsi Viktória: A micisapka

2021. május 8.

Ragadós, lassú pára gomolygott, mintha mégsem akarná elhagyni a vizet. A szúnyogok raját csak néha láttuk feltűnni az ártéri fasoron itt-ott átömlő fényben, de szúrásaikat éreztük.

Tovább

Szabolcsi Viktória: Hűlt hely

2021. május 8.

A tanévet huszonöten kezdtük. Februárra ketten maradtunk, de ha úgy esett rá a fény, már Bori is áttetszett kissé. Feleléskor egyre többször vissza kellett kérdezni, mert alig hallhatóan ugyan, de visszhangozni kezdett.

Tovább

Alkor András: Emlékek halmaza: a test

2021. április 29.

Anarchia. Ez volt az első gondolata. A toll hangosan koppanva ért a papírhoz, ráeresztve tintáját, mely szétfolyt az apró, szabálytalan gödröcskékben.

Tovább

Bagó Tünde: A gyász

2021. április 29.

"Nem fogom fel, csak cselekszem. Lehajolok, belemarkolok a szürke, porhanyós földbe. Menekülnek a szikes darabok az ujjaim közül. Alig marad pár gramm, amelyet nagyanyámra szórok. Eltemetjük, s vele együtt a szombati ebédek sérthetetlenségét is."

Tovább

Bakos Gyöngyi: Várakozás

2021. április 22.

"És akkor elmeséli nekem az álmát. Valami erdő meg mező, már nem is emlékszem pontosan az elejére, puha pázsiton mászkált mezítláb, így mondja, hogy puha pázsit, csak azért meséli el, mert soha nem szokott álmodni, illetve soha nem szokott emlékezni..."

Tovább

Székely Márton: Melankólia 13

2021. április 21.

„A Szófa fölkérésére havonta közvetítem két kollégám szövegét, akik részt vettek a kurzusokon. Bakos Gyöngyi és Székely Márton számos folyóiratban publikáltak, Gyöngyi Nyolcszáz utca gyalog című regénye 2020-ban jelent meg a Magvetőnél.” Kukorelly Endre

Tovább

Új Hang 2021. március

2021. március 14. Tovább

Új Hang 2021. február

2021. február 20. Tovább

Új Hang 2021. január

2021. január 16. Tovább

Új Hang 2020 december

2020. december 2. Tovább

Új Hang 2020 október

2020. október 29. Tovább

Új Hang 2020 szeptember

2020. szeptember 30. Tovább

Új hang 2020. augusztus

2020. augusztus 10. Tovább