Mi is ez a Szófa?

A Szófa több, mint kikapcsolódás, üdítő, pezsdítő, színtiszta irodalom!

Pontosabban?
A Szófa - egy olyan online irodalmi portál, ahol hat kortárs irodalmi folyóirat olvasója lehet nem egészen egy kávé áráért!

A Szófán egyetlen havonta ismétlődő előfizetéssel virtuálisan lapozgathatja a Kalligram, a Tiszatáj, a Látó, az Alföld és a Székelyföld irodalmi havilapokat, és a negyedévente megjelenő Esőt.

Ám ennél többet is kínálunk!

A Szófa saját tartalmaival gondoskodik arról is, hogy ön irodalmi témákban naprakész lehessen ne csak a hétköznapi könnyed társalgás szintjén, de még a komolyabb irodalmi témájú beszélgetések során is! A Szófát olvasva ön tájékozott lesz a legújabb műveket, trendeket, kritikákat illetően.

Ha izgalmas irodalmi élményre vágyik tehát, nem kell keresgélnie az interneten, olvassa a Szófát, és előfizetésével pedig pedig bárhol, bármikor virtuálisan kézbe veheti a hat irodalmi folyóiratot, legyen szó utazásról, kávézóban ücsörgésről, vagy otthoni olvasgatásról a kanapén - ha van - akár igazi szófán :-)

HOGY MIÉRT?

A Szófa - megálmodói szerint: Mohácsi Árpád, Bánki Éva, Götz Eszter - olyan irodalmi portál kíván lennei, amely – mivel anyagilag független – megengedheti magának azt a luxust, hogy kívül álljon a napi politikán, és szabadon követhesse a legmagasabb esztétikai értékeket, és teret adjon  - a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló - nyomtatott kortárs irodalmi folyóiratoknak.


A Szófa büszke arra, hogy felületén olyan szerzők és folyóiratok is békésen kooperálnak, akiknek politikai elkötelezettsége homlokegyenest ellentétes. Mindezek mellett a Szófa nem titkolt vágya az irodalom demokratizálása, azaz, hogy bárki, bárhol egyszerűen, kedvező áron és azonos feltételek mellett juthasson hozzá a legfrissebb magyar irodalomhoz. A Szófa büszke az integrációban betöltött szerepére. Platformot biztosít a rendszerváltás után kivándorolt értelmiségi nemzedéknek a kétoldalú kommunikációra, a művészeti eredmények publikálására. Bevonja a külföldön letelepedett művészeket a kortárs kulturális életbe, biztosítja, hogy a kortárs magyar irodalom az egész magyarul beszélő közösség számára egyszerűen és gyorsan elérhetővé váljon.

 

AKIKNEK FONTOS A SZÓFA

Lackfi János, Terék Anna, Péterfy Gergely, Bánki Éva, Péntek Orsolya, Jászberényi Sándor

Csatlakozzon hozzájuk Ön is!

Ha Önnek is csábító, hogy a Szófa és az irodalmi folyóiratok olvasásával  bárhol, bármikor izgalmas irodalmi élményhez jut,

Próbálja ki ingyen!
Regisztráljon oldalunkon, és egy hétig ingyenesen olvasónkká válhat!
Regisztrációja - ha az irodalmi lapokra nem is fizet elő - a továbbiakban is jogosulttá teszi a Szófa regisztrációhoz kötött tartalmainak olvasára.

Mit kell tennie?

Kattintson a regisztrációra és olvassa prémium tartalmainkat!