Köszönjük mindenkinek, aki eljött a szeptember 28-ai műhelybeszélgetésre. Akit érdekel a beszélgetés, de nem tudott eljönni, az most megnézheti felvételről. Visky Andrással és Gintli Tiborral Vörös Viktória beszélgetett Visky András Kitelepítés c. regényéről. Ez a regény nemcsak nekünk, magyaroknak fontos, de az egész romániai társadalom számára is egyedülálló kordokumentum, a kitelepítések társadalmi feldolgozása ugyanis a mai napig nem történt meg Romániában. A komor tartalom ellenére a regény hangvétele szelíd, valamilyen különös derű hatja át a szöveget. És megint megállapíthatjuk, hogy a valóságnál semmi sem lehet abszurdabb.

 

A felvétel mostantól megtekinthető a Szófa YouTube csatornáján. Kérjük, iratkozzatok fel a csatornára, ha tetszik a videó. Gintli Tibor írása itt olvasható.

 

A beszélgetések megtekintése ingyenes, úgy tudjátok támogatni a Szófát, és a további, ehhez hasonló rendezvények megvalósítását, ha előfizettek, ehhez kattintsatok ide.

Az előfizetéssel elérhetővé válik az olvasóterem, ahol kilenc kortárs szépirodalmi folyóiratot lehet olvasni, valamint a Szófa saját tartalmait is, például a kritikákat.

 

A felvétel a képre kattintva elérhető.