A Szófáról

Mi is ez a Szófa?

Megpihenne kissé rohanó világunk forgatagában? Foglaljon helyet a Szófán! Egy kis pihenőt, szellemi feltöltődési lehetőséget kínálunk.
A Szófa több, mint kikapcsolódás, üdítő, pezsdítő, színtiszta irodalom!

A Szófa - egy olyan online irodalmi portál, ahol hat kortárs irodalmi lapot kap egy kávé áráért!
A virtuális Szófán egyetlen előfizetéssel olyan kortárs irodalmi újságok olvasójává válik, mely folyóiratok olvasásának nehézsége az online térben történő elérésükkel egy csapásra megoldódik.

A Szófa irodalmi portálon keresztül online előfizetője lehet a Kalligram, a Tiszatáj, a Látó, az Alföld és a Székelyföld irodalmi havilapnak és a negyedévente megjelenő Esőnek.

Sőt, ennél többet is kínálunk!

A Szófán az irodalmi lapok aktuális lapszámai mellett saját fejlesztésű tartalmainkat is olvashatja.

Miben különleges a Szófa?

Ha izgalmas irodalmi élményre vágyik, nem kell keresgélnie, az interneten, nem kell utánajárva, nyomtatott formában megvásárolnia a különböző folyóiratokat.
A Szófa előfizetésével bárhol, bármikor virtuálisan kézbe veheti ezeket a kiadványokat, legyen szó utazásról, kávézóban ücsörgésről, vagy otthoni olvasgatásról a kanapén - ha van - akár igazi szófán :-)

Akik létrehozták

Mohácsi Árpád vagyok, végzettségemet tekintve bölcsész, műfordító, irodalmár, civilben pedig a kortárs irodalom aktív fogyasztója, támogatója, nem utolsósorban pedig a Szófa irodalmi portál megálmodója.
Egy baráti beszélgetés alkalmával született az ötlet, hogy teremtsünk egy online platformot - a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló - nyomtatott kortárs irodalmi folyóiratoknak. Ez lett a Szófa! Bánki Éva és Götz Eszter segített kitalálni, hogyan induljunk el.

Hogy miért?

Úgy gondoltuk, szükség van olyan irodalmi portálra, amely – mivel anyagilag független – megengedheti magának azt a luxust, hogy kívül álljon a napi politikán, és szabadon követhesse a legmagasabb esztétikai értékeket. Büszkék vagyunk rá, hogy a Szófán olyan szerzők és folyóiratok is békésen kooperálnak, akiknek politikai elkötelezettsége homlokegyenest ellentétes. Mindezek mellett a Szófa nem titkolt vágya az irodalom demokratizálása. Célunk, hogy bárki, bárhol egyszerűen, kedvező áron és azonos feltételek mellett juthasson hozzá a legfrissebb magyar irodalomhoz. A Szófa büszke az integrációban betöltött szerepére. Platformot biztosít a rendszerváltás után kivándorolt értelmiségi nemzedéknek a kétoldalú kommunikációra, a művészeti eredmények publikálására. Bevonja a külföldön letelepedett művészeket a kortárs kulturális életbe, biztosítja, hogy a kortárs magyar irodalom az egész magyarul beszélő közösség számára egyszerűen és gyorsan elérhetővé váljon.

Írók, akiknek fontos a szófa

Lackfi János, Terék Anna, Péterfy Gergely, Bánki Éva, Péntek Orsolya, Jászberényi Sándor

Mit kell tennie?

A tartalom részben ingyenesen, részben előfizetéssel olvasható.
Ha szeretné olvasótermi tartalmainkat is elérni, azaz a hat irodalmi folyóirat előfizetője lenni, akkor kattinson az előfizetés gombra, és egy egyszerű regisztrációs folyamatot követően fizessen elő a szófára
A Szófa előfizetése havi 1250 Ft.

Amit az előfizetésről tudni érdemes

Előfizethet utalással, bankkártyával is,
Mit kell tennie, ha nem szeretné folytatni előfizetését?

Nem kell aggódnia, előfizetését bármikor megszakíthatja. Egyszerűen nem fizeti be az aktuális hónapot, vagy egész éves előfizetés esetén lemondja a szolgáltatást, mi pedig visszatérítjük a hátralévő időszakra befizetett összeget.

Az előfizetéssel kapcsolatos információkat itt találja: