Október 26-án rendezte meg a Szófa a Nyitott Műhelyben a szokásos havi rendezvényét. Kácsor Zsolt Pokoljárás Bipoláriában című művéről folyt a beszélgetés. Minden vendégünknek köszönjük a telt házat. Az esemény felvételről megtekinthető a Szófa Youtube csatornáján, melyet ide kattintva érhettek el.

A beszélgetésben szó volt a fikció és a valóság közötti határ elmosódásáról, ennek kapcsán Mészáros Sándor szenvedélyesen beszélt arról, hogy Kácsor művét miért tartja igazi remekműnek. Fontos e helyütt is kiemelni, hogy nem pszichológiai szakkönyvről vagy önismereti írásról van szó, hanem sokkal inkább az emberi szenvedés természetéről és mélységeiről. A regényben a komor tartalom ellenére megjelenik egyfajta feloldás a humor formájában, így egyértelmű lesz, hogy van kiút a sötétségből, ami felemeli az embert, és méltóságot ad neki.

Amennyiben szeretnéd, hogy hasonló beszélgetések létrejöjjenek, kérlek, támogasd a Szófát előfizetéssel, iratkozz fel a Youtube csatornánkra. Szívesen látunk a következő alkalommal, december 12-én, amikor Nádasdy Ádám lesz a vendég.

 

697.jpg