Az Önképzőkörnek ezt az adását a Multiverzum Kiadó támogatja akciós könyvvásárlási lehetőségekkel. És jön, jön, jön a nyereményjátunk is, ahol a Multiverzum Kiadó jóvoltából könyveket lehet nyerni.

 

Szathmári Sándor Kazohinia című disztópiája az egyik legkalandosabb történetű magyar regény, amely 1941-ben jelent meg, és már akkor is cenzorok keze vigyázta. Gulliver világhírű történeteinek sorába illeszkedik, és Huxley Szép új világ és Orwell 1984 című könyvei mellett van helye a könyvespolcon. Karinthy Frigyes és Babits Mihály is méltatta a hol sírásra, hol nevetésre fakasztó szatírát, amelynek angol nyelvű kiadása százezres példányszámban jelent meg. Gulliver elhivatottan és hűen szolgálja hazáját, Nagy-Britanniát a hadiflottánál, mígnem egy nap hajótörést szenved, és egy szigeten tér magához. Ez az ismeretlen új világ Kazohinia. Érkezését követően a hinek közé kerül, akik látszólag tökéletes társadalmi rendszerben élnek. Gulliver megtanulja a nyelvüket, és napról napra azzal szembesül, hogy a hineknek nincsenek érzelmei, barátai, ahogy családjuk sincs. Gulliver képtelen elviselni a magányt, ezért azt kéri a hinektől, hogy vezessék a titokzatos behinek közé, hátha köztük emberi kapcsolatokat tud létesíteni. Ám belépve a világon belüli világba, minden megkérdőjeleződik, amit Gulliver valaha tudni vélt… A Gulliver ​utazása Kazohiniában és Utazás Kazohiniában címmel is megjelent szatírát most a szerző eredeti utószavával, A szegény csepűrágó dalával kiegészítve adjuk olvasóink kezébe.

Szathmári Sándor Kazohinia című regénye önálló kötetként, január 28-ig 50 %-os akciós csomagkedvezménnyel is megvásárolható a Multiverzum Kiadó webáruházában.

További infó a könyvről és az adásról a Szófán.