2023 májusában rendkívüli kedvezményt vezettünk be az oktatási intézmények számára.  Létrehoztuk az éves intézményi előfizetést az általános és középiskoláknak, valamint a könyvtáraknak.

Májusban és júniusban az éves előfizetés díja mindössze 20 000 Ft!  

Az intézményi előfizetők mint gazdaelőfizetők 15 alfiókot hozhatnak létre az iskola tanulói és tanárai számára, hogy szabadon tallózhassanak az online irodalmi portál anyagában. Az Olvasóteremben kilenc nívós irodalmi folyóiratot olvashatnak, (Alföld, Apokrif, Eső, Kalligram, 2000, Látó, Prae, Székelyföld, Tiszatáj), megismerhetik az Új hang rovatban publikált írói szárnypróbálgatásokat, az írói vénával rendelkező tanárok és a diákok elküldhetik írásaikat az Új hang szerkesztőinek (ujhang@szofa.eu), meghallgathatják a Beszélő Szófát, a Vázlatfüzetben pedig képzőművészeti témájú írásokat találnak, emellett interjúkat, tárcákat és kritikákat böngészhetnek, látogathatják a Nyitott Műhely Szófa rendezvényeit, feliratkozhatnak a Szófa YouTube-csatornájára. Az előfizetéssel együtt az intézmény ajándékkönyvet választhat az aktuális kínálatunkból.

Leges-legújabb kezdeményezésünk a kreatív írás pályázatsorozat a Szófa előfizetéssel rendelkező iskolák tanárai és tanulói részére.

Az első ciklus 2023. április 23-án kezdődött és június 30-án zárul, témája a villamos. Az apropót a Pagony Kiadó 2023-ban megjelent A villamos, a remíztől a hurokvágányig című gyermekek számára készült, ismeretterjesztő kötete adta, de számos irodalmi műben (Kosztolányi Dezső: Esti Kornél, Ottlik Géza: Mi a villamos, Kányádi Sándor: Kuplé a vörös villamosról vagy Szabó István: Budapesti mesék stb.) is izgalmas főszereplő a villamos. Bízunk benne, hogy a diákok és a tanárok érdeklődését is felkelti a téma, és az új lehetőség megkönnyíti a tanév utolsó tanóráit. Talán kedvet kapnak a történetíráshoz. Izgalmas kihívás lehet, hogy ugyanazon pályázaton indulhatnak mind a tanárok, mind a tanulók, természetesen külön kategóriában. A döntőbe jutó pályamunkákat az előzsűrizést követően szakértői zsűri értékeli, és a legjobb írások megjelennek a Szófa Újhang rovatában. A pályázati kiírás itt olvasható.

 

571.jpg

 

Ezzel nem ér véget a történet. A 2023/24-es tanévben tovább lépünk és újabb kreatív pályázati lehetőségeket ajánlunk. Számos ötlet kavarog a Szófa-csapat fejében, közülük néhányat említek példaként: milyen nő lenne Ofélia, ha ma élne, vagy írjuk meg Az ember tragédiájának tizenhatodik színét, vagy akár képzeljük el Júlia és Hermione beszélgetését a hatos villamoson. Szívesen vesszük a tanulók és a tanárok ötleteit is, milyen pályázati témáknak örülnének. Juttassák el javaslataikat Kákonyi Luciának.

Amennyiben az oktatási intézmény már rendelkezik éves Szófa-előfizetéssel, abban az esetben korlátlan számú tanár és tanuló pályázhat nevezési díj nélkül a kreatív író versenysorozaton. Ha még nincs előfizetése az iskolának, akkor az ingyenes, néhány lépésből álló regisztráció után az Intézményi előfizetés mezőre kattintva lehet kedvezményesen előfizetni és hozzájutni a Szófa összes online tartalmához, valamint feltölteni a pályamunkákat.

Amennyiben kérdésük van a pályázattal kapcsolatban, keressék Kákonyi Luciát lucia.kakonyi@szofa.eu e-mail címen,

az előfizetéssel kapcsolatban pedig Mohácsi Árpádot mohacsi.arpad@szofa.eu.

 

Találkozzunk a Szófán!

 

 

570.jpg