2023 őszén tovább folytatódik a rendkívüli Szófa-kedvezmény az oktatási intézmények számára.  Tavasszal létrehoztuk az éves intézményi előfizetést az általános és középiskoláknak, valamint a könyvtáraknak. 45 000 Ft éves előfizetésért tíz hozzáférést biztosítunk az intézménynek, valamint az összes Szófa szépirodalmi pályázaton korlátlan számban részt vehetnek akár az ott dolgozók, akár a tanulók.

Őszi akciónk keretében októberben és novemberben a teljes ár helyett az éves előfizetés díja mindössze

35 000 Ft! 

 

Ha szeretne élni a lehetőséggel, akkor először regisztráljon a Szófára. Regisztrálás után lépjen be a fiókjába, és menjen az előfizetésekhez. Itt a kampánykód mezőbe írja be a következő kódot: qE8zZX47MMR . Ezután már csak az intézményeknek kínált kedvezményes kódot fogja látni.

 

Az intézményi előfizetők mint gazdaelőfizetők tíz alfiókot hozhatnak létre az iskola tanulói és tanárai számára, hogy szabadon tallózhassanak az online irodalmi portál anyagában. Az Olvasóteremben kilenc nívós irodalmi folyóiratot olvashatnak (Alföld, Apokrif, Eső, Kalligram, 2000, Látó, Prae, Székelyföld, Tiszatáj), megismerhetik az Új hang rovatban publikált írói szárnypróbálgatásokat, az írói vénával rendelkező tanárok és a diákok elküldhetik írásaikat az Új hang szerkesztőinek, meghallgathatják a Beszélő Szófát, a Vázlatfüzetben pedig képzőművészeti témájú írásokat találnak, emellett interjúkat, tárcákat és kritikákat böngészhetnek, látogathatják a Nyitott Műhelyben a Szófa rendezvényeit, feliratkozhatnak a Szófa YouTube-csatornájára.

Leges-legújabb kezdeményezésünk a kreatív írás pályázatsorozat a Szófa előfizetéssel rendelkező iskolák tanárai és tanulói részére.

Az első ciklus 2023. június 30-án zárult, témája a villamos volt. Az apropót a Pagony Kiadó 2023-ban megjelent A villamos, a remíztől a hurokvágányig című gyermekek számára készült, ismeretterjesztő kötete adta, de számos irodalmi műben (Kosztolányi Dezső: Esti Kornél, Ottlik Géza: Mi a villamos, Kányádi Sándor: Kuplé a vörös villamosról vagy Szabó István: Budapesti mesék stb.) is izgalmas főszereplő a villamos. A pályázatra beérkezett írások itt olvashatók.  

A második ciklus 2023. október 1-jén indul. Témája: Júlia és Hermione. Érthetetlen mágikus erők 2023-ban Magyarországra teletranszportálják Shakespeare Júliáját és Rowling Hermione-ját, akik összefutnak. Hogy hol? Egy magyar középiskolában két tanítási óra között? A négyes-hatos villamoson? A Tiszai Pályaudvaron Miskolcon vagy a Budapest Parkban? A helyszín a szerző választása. Miről beszélgethetnek? Rácsodálkoznak 2023 magyar valóságára? Saját világukról mesélnek? Életükről, szívügyeikről, szokásaikról?   Mindez a szerzők döntése.

A pályázati kiírás hamarosan jön.

Bízunk benne, hogy a diákok és a tanárok érdeklődését is felkelti a téma, talán kedvet kapnak a történetíráshoz, izgalmas kihívás lehet, hogy ugyanazon pályázaton indulnak; természetesen külön kategóriában. A döntőbe jutó pályamunkákat az előzsűrizést követően szakértői zsűri értékeli, és a legjobb írások megjelennek a Szófa Újhang rovatában.

Ezzel nem ér véget a történet. A 2023/24-es tanév második felében újabb kreatív pályázati lehetőségeket ajánlunk. Számos ötlet kavarog a Szófa-csapat fejében, közülük néhányat említek példaként: milyen nő lenne Ofélia, ha ma élne, vagy írjuk meg Az ember tragédiájának tizenhatodik színét. Szívesen vesszük a tanulók és a tanárok ötleteit is, milyen pályázati témáknak örülnének. Juttassák el hozzánk javaslataikat Kákonyi Luciának.

Amennyiben az oktatási intézmény már rendelkezik éves Szófa-előfizetéssel, abban az esetben korlátlan számú tanár és tanuló pályázhat nevezési díj nélkül a kreatív író versenysorozaton. Ha még nincs előfizetése az iskolának, akkor az ingyenes, néhány lépésből álló regisztráció után az Intézményi előfizetés mezőre kattintva lehet kedvezményesen előfizetni és hozzájutni a Szófa összes online tartalmához, valamint feltölteni a pályamunkákat. A kedvezmény érvényesítéséhez kérjék a kuponkódot emailben.

Amennyiben kérdésük van a pályázattal kapcsolatban, keressék Kákonyi Luciát, az előfizetéssel kapcsolatban pedig írjanak erre a címre.

 

678.jpg

 

Foto:

Ivan Cujic