Meghívó

 

 

A magyar irodalom ügye szent ügy, mindannyiunké. A Szófa elérhetővé tesz már hat irodalmi lapot és a kortárs és a határon túli szerzőknek is platformot biztosít. Az Ön támogatásával!

Szeretne egy virtuális program keretében találkozni a Szófa stábjával? Mi szeretnénk megismerni a Szófával kapcsolatos véleményét, ötleteit, javaslatait.

Csatlakozzon zoom meetingünkhöz!

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYvduiorTwjGN2XPbKaFBEQ5xc_k-jga5JA

 

Mi is az Szófa?

 

A Szófa irodalmi portál elsődleges célja az irodalom demokratizálása, az, hogy bárki bárhol egyszerűen, kedvező áron és azonos feltételek mellett juthasson hozzá a legfrissebb magyar irodalomhoz. A bruttó előfizetési díj egy hónapra 1250 forint, ez némi túlzással azt jelenti, hogy egy folyóirat áráért kapnak az előfizetők hat folyóiratot - Alföld, Eső, Kalligram, Látó, Tiszatáj, Székelyföld - ráadásul az olvasó ott és akkor fér hozzá a lapokhoz, amikor szeretne. Ezen felül egyre bővülő saját tartalommal is jelentkezünk, mely segít eligazodni a lapok kínálatában, és új szerzőket indít el a pályán.

 

A Szófa büszke az integrációban betöltött szerepére. Platformot biztosít a rendszerváltás után kivándorolt értelmiségi nemzedéknek a kétoldalú kommunikációra, a művészeti eredmények publikálására. Bevonjuk a külföldön letelepedett művészeket a kortárs kulturális életbe, biztosítjuk, hogy a kortárs magyar irodalom az egész magyarul beszélő közösség számára egyszerűen és gyorsan elérhetővé váljon.

 

A Szófa a saját működéséhez nem igényelt és nem igényel állami támogatást, mert úgy gondoljuk, hogy az egyes írásoknak az ad létjogosultságot, hogy az olvasók fizetnek értük. Szükség van olyan irodalomra, amely – mivel anyagilag független – megengedheti magának azt a luxust, hogy kívül álljon a napi politikán, és követheti a legmagasabb esztétikai értékeket. A bevétel jelentős résztét visszaforgatjuk a kortárs irodalmi lapoknak, így szeretnénk egyre növekvő mértékben részt vállalni a kortárs irodalmi műhelyek és szerzők finanszírozásában.

 

A Szófa halad a korral, örömmel hasznosítja a digitális világ nyújtotta előnyöket a kortárs irodalom terjesztésében. Számítógépen, okostelefonon és tableten is elérhetővé teszi a legfrissebb irodalmi lapokat. Az egyes szövegek rövidebb terjedelme alkalmas arra, hogy ha valaki csak néhány percet tud olvasásra szánni, akkor is megérje elővenni a Szófát. A jövő érdekében igazodnunk kell az olvasáskínálatban a legújabb technológiához. Az internet, az okostelefon mind eszközök a kezünkben, hogy minél népszerűbb legyen a kortárs magyar irodalom.

 

Reménybeli mecénásaink támogatását arra használjuk fel, hogy minél több lehetséges olvasóhoz eljuttassuk azt az üzenetet, hogy olvasni jó, hogy a kortárs magyar irodalom a virágkorát éli, és már elérhető az interneten és okostelefonon is, határon innen és túl.

 

Szeretnénk, ha minden támogatónk tudná, hogy a legkisebb összeg is hatalmasat lendíthet a jövőnkön és a terveinken, így kérünk minden kedves támogatni vágyót, hogy ha módjában áll, akkor egy kisebb összeggel nyújtson segítséget, hogy az irodalmat minél szélesebb körbe integrálhassuk. Mindazon támogatókat, akik hozzá kívánnak járulni az irodalom népszerűsítéséhez, szeretnénk megjutalmazni bónuszcsomagjaink egyikével, úgy mint ingyenes Szófa előfizetés, vagy egyedi dedikált könyv egy meglepetés írótól.

 

Különleges ajánlataink:

 

A Szófát félmillió forinttal támogatóknak felajánlunk egy különleges műalkotást: egy kortárs párnakönyvet. A japán tradícióból ismert műfaj Pataki Tibor Munkácsy-díjas képzőművész munkásságában új értelmet kap. Pataki kidobásra ítélt könyvekből olyan egyedi atmoszférájú műveket készít, amelyekben az olvasás intimitása és a „belső könyv” felfedezése tapinthatóan érzékeny felületekkel, a könyv és a hozzá fűződő viszony vizsgálatával gazdagodik.

 

Szüts Miklós: Október esti szél című munkáját szeretettel ajánljuk a mester hűséges gyűjtőinek és azon támogatónak, aki egy millió forinttal segíti a Szófa ügyéét, de azoknak is, akik olyan jellemző munkát keresnek tőle, ami markáns példa, szilárd alap lehet alakuló Szüts-gyűjteményük számára.